MENU

Waarom kies je voor biobased bouw met stro?

Biobased bouw met stro heeft een zeer lange historie. Met de huidige vraagstukken rond stikstof, CO2 en gezondheid, is strobouw actueler dan ooit. Want de vraag naar circulair en biobased in de bouw is groot en groeit nog steeds. Duurzaam, cradle-to-cradle, CO2-neutraal zijn alle van toepassing. Maar er zijn meer voordelen, voor zowel ontwerpers, bouwers als bewoners:

U kunt de informatie uitklappen door erop te klikken

Prefab Strobouw panelen isoleren zeer sterk. De natuurlijke isolatiewaarde van gehakseld stro is heel groot. Huizen van prefab stropanelen zijn comfortabel warm op koude dagen en heerlijk koel in de zomer. En dat zonder energieslurpende verwarming of airco. 

Prefab Strobouw panelen zijn gemaakt van materiaal dat ademt. Met een afwerking van leem krijg je een meer constante luchtvochtigheid in huis. Zo woon je in een heel gezond leefklimaat. En deze natuurlijke vochtregulering voorkomt zwam- en schimmelvorming. Dankzij de hoge isolatiewaardes is het klimaat in je pand of woning altijd aangenaam: ‘s zomers is het er lekker koel en in de winter blijft de warmte goed binnen. Verder is stro anti-allergeen. En ongedierte zoals muizen en marters houden niet van stro. 

Prefbab Strobouw maakt houtskeletbouw panelen met versnipperd stro. Het stro is compact en werkt van nature dermate brandwerend, dat het zonder chemische toevoegingen voldoet aan de geldende brandveiligheidseisen van de overheid en verzekeraars. De afwerking met bijvoorbeeld steenstrips of stucwerk vergroot de brandwerende eigenschappen verder.

Prefab Strobouw verzorgt de complete prefab cascobouw van nieuwbouwwoningen. U kunt de prefabpanelen afwerken op elke gewenste manier, bijvoorbeeld met steen, hout, steenstrips, stucwerk, tegels, dakpannen, shingles of beplating. 

Productie van de prefabpanelen is ambachtelijk maatwerk. Gezien de vele mogelijkheden van de materialen waarmee wij werken, is de uitvoering van vrijwel elk ontwerp mogelijk. Prefab Strobouw is daarin bijzonder flexibel, Dat geeft architecten en bouwkundig ontwerpers veel vrijheid om hun ideeën in de vormgeving van woningen kwijt te kunnen. 

Dankzij de hoge isolatiewaardes van 4,7  tot meer dan 10 is voor verwarming en koeling van prefab strobouw woningen een minimale hoeveelheid energie nodig. Hiermee besparen bewoners behoorlijk op energiekosten. Bijkomend voordeel: het minimaliseert de CO2-uitstoot.

De prefab stropanelen zijn volledig van natuurlijke materialen. Wij maken bij de productie geen gebruik van chemische toevoegingen. Dit maakt de materialen op eenvoudige wijze herbruikbaar. De mogelijkheid van complete recycling is circulaire bouw in optima forma. 

Wonen in een huis van Prefab Strobouw is wonen in CO2 opslag. In de gemiddelde woning die wij bouwen zit meer dan tien ton CO2 opgeslagen. Kiest u voor een Prefab Strobouw woning, dan krijgt u van ons een verklaring met daarin de exacte hoeveelheid opgeslagen CO2 in uw huis.

De kostprijs van strobouw is bijzonder concurrerend. Ondanks alle voordelen en een mooie besparing op kosten voor stoken en koelen, is de investering niet groter dan die van reguliere bouw en isolatie. Daarmee is strobouw niet alleen goed voor de toekomst van de wereld, maar ook voor jouw eigen portemonnee. 

Projecten

Kantoor en praktijkruimte
 Haren

Kantoor en praktijkruimte

Lees het hele bericht
 
Villa Sancta Maria
 Noordwijkerhout

Villa Sancta Maria

Lees het hele bericht
 
Bekijk alle projecten