Projecten

Woning in Oostwold – Groningen

Prefab Strobouw leverde het casco voor deze boerderij. De grote ramen in de woonkamer hebben een prachtig uitzicht over het Groninger landschap. Fledderman Bouw plaatste de gevels, verdiepingsvloer en het dak in drie dagen. Oldenboom B.V. leverde het hout en plaatmateriaal, het ontwerp is van Rolf Feikens en Ingenieursbureau Ritsma b.v. verzorgde de constructieve berekening. Een leuk stukje engineering met een schilddak waarbij 19 dak-elementen in elkaar moeten passen. De driehoekige dakkapel is de kers op de taart.

Leuk feitje: de boer leverde zijn eigen stro voor het isoleren van de gevel en het dak.

Garage en tuinhuis nabij Tilburg

Het is elke keer weer mooi om te zien hoe alle elementen in elkaar haken. Deze garage met vrije overspanning en het tuinhuis bouwden we voor Buro Kade. Met dank aan Michiel Lamers van MY-Stro voor het plaatsen van het casco. Een paar leuke feitjes:

  • We gebruikten 2.400 kg stro in de panelen.
  • In het hout, het plaatmateriaal en het stro samen zit iets meer dan 11.000 kg CO2 opgeslagen.
  • Dit staat gelijk aan ruim 8 jaar elektriciteitsverbruik van een gemiddeld gezin.
  • Of 55.000 km rijden met een middenklasse benzine auto. Dat is meer dan de aarde rond!

Woning in Herkingen

Deze woning in Herkingen bouwde de eigenaar in eigen beheer samen met een ZZP timmerman. Door de prefab aangeleverde panelen was het mogelijk om de gevel en het dak in twee dagen te plaatsen. De woning krijgt een gemetselde buitenmuur en dakpannen.

Woning (Tiny House plus) in Norg

Deze Tiny House plus van 60m² woonoppervlakte heeft drie kamers, een badkamer en een vide. Giesen Architecten ontwierp de woning met ruime glaspartij en veranda op het zuiden. De gevels zijn vanuit de timmerfabriek voorzien van leemstuc aan de binnenzijde en kalkstuc aan de buitenzijde. Ook het dak heeft stro-isolatie. Bouwbedrijf Boelens verzorgt de bouw.

Woning in Almere – Oosterwold

Arc2 Architecten ontwierp deze woning met de naam Biohouse2. Timberliving bouwde de woning. Met zo veel mogelijk biobased materialen wilde de architect een prettig binnenklimaat realiseren voor de bewoners. De gevels zijn zo veel mogelijk damp-open en krijgen een afwerking van leem. Door het gebruik van Prefab Strobouw is in deze woning 5,5 ton CO2 vastgelegd. Dit staat gelijk aan ruim 4 jaar elektriciteitsverbruik van een gemiddeld gezin.

Woning in Klazienaveen

Thalens Bouw bouwde deze woning in Klazienaveen met Prefab Strobouw gevelelementen. De elementen van 4 meter hoog werden in twee dagen geplaatst. Nu de buitenzijde bijna is afgewerkt krijgt de woning al meer vorm. We plaatsen meer foto’s zodra de woning verder is afgebouwd.

Klik op deze link voor een timelapse van de bouw.

Woning in Heijningen

In Heijningen wordt in deze prachtige oude schuur een nieuwe woning gebouwd. De bouw gaat gefaseerd waarbij we eerst elementen leverden voor de begane grond. Nu het casco staat werkt de opdrachtgever de woning in alle rust af. Bouwbedrijf Boogert plaatste de elementen.

Woning in Lent

Deze woning in Lent bouwden we met onze nieuwe houtskeletbouwgevels. Natuurlijk met stro als isolatiemateriaal, net zo damp-open als de elementen met stucwerk en volledig biobased. Het ontwerp komt van StroApp. De aannemer is Kroon Aannemersbedrijf.

Stompwijk – Kaasopslag, winkel en woning

Mensen hebben een goed klimaat nodig. Kazen ook. Met een gevel van Prefab Strobouw hebben de kazen van Kaasboerderij De Vierhuizen een goed binnenklimaat: stabiele temperatuur en luchtvochtigheid. De bouw van dit pand past helemaal bij de duurzame doelstelling van het bedrijf.

BuildinG – Innovatiegevel

Dit stukje gevel staat in BuildinG, het nieuwe innovatiecentrum voor bouw & infra (www.building.nl). Samen met zeven andere innovatieve oplossingen is onze innovatieve gevel hier te bewonderen. De linkerkant van de gevel werkten we af met stucwerk. Het middelste gedeelte is zoals de elementen uit de fabriek komen. Rechts zijn de elementen te zien zonder afwerking en met open stro.

Woning in Steensel

De buitengevel van deze woning in Steensel is gebouwd met Prefab Strobouw Gevelelementen. De opdrachtgever koos voor een strakke architectuur en afwerking. De woning is ontworpen door Architecten en|en. De aannemer is Haegens Aannemersbedrijf.

Woning in Grolloo

Deze 100 jaar oude Drentse boerderij is zodanig gerenoveerd dat hij weer 100 jaar mee kan. De Prefab Strobouw gevelelementen zijn als voorzetwanden geplaatst. Het pand is opgedeeld in twee woningen met elk hun geheel eigen stijl. De afwerking bepaalt het uiterlijk van de Prefab Strobouw gevelelementen.

Woning 1

Woning 2