MENU

Specialisten in strobouw: natuurlijk, duurzaam en gezond bouwen en wonen

Natuurlijk, duurzaam en gezond bouwen van mooi vormgegeven huizen waarin het aangenaam en comfortabel wonen is. En dat voor een concurrerende prijs. Dat is wat wij met Prefab Strobouw voor ogen hebben. In ons concept combineren wij de praktische kennis van de bouw met kwalitatief goede en gecertificeerde materialen voor de bouw van de complete buitenschil van de woning. 

Stro als bouwmateriaal heeft een rijke historie

Strobouw is eigenlijk al heel oud. Al meer dan honderd jaar gebruiken mensen voor de bouw van hun huis. Ondanks de vele voordelen van het gebruik van stro voor woningbouw werd stro tot nu toe nooit een veelgebruikt bouwmateriaal. Daarin willen wij verandering brengen.

Stro bereikbaar maken als bouwmateriaal

Prefab Strobouw wil gebruik van stro in woningbouw toegankelijk maken. Het natuurlijke materiaal, veelvuldig beschikbaar in Graanrepubliek Groningen, verwerken wij tot dak-, wand- en vloerpanelen voor complete prefab woningen. Dit brengt circulair en biobased bouwen binnen handbereik voor iedereen.

Niels en Kristian van Prefab Strobouw

Wij zijn Niels en Kristian, de initiatiefnemers en bouwers van Prefab Strobouw. Wij vertellen u graag waarom wij zo enthousiast zijn over strobouw.

Kristian

Vanuit ideële motieven zochten mijn vrouw Corine en ik voor de bouw van onze nieuwe woning naar het meest duurzame alternatief. Al toen ik een jaar of 18 was kwam ik op het spoor van strobouw. Daar wilde ik iets mee, maar dat bleek nog niet zo eenvoudig. Een kant-en-klare oplossing was er niet maar ik kwam wel in contact met Niels, die zich al vijftien jaar bezig hield met strobouw en leemstucwerk. Samen ontwierpen we een prefab systeem voor de bouw van mijn eigen woning. Inmiddels wonen wij vele jaren in ons strobouwhuis. Het resultaat is zo goed, mooi en comfortabel dat ik hier graag mee verder wilde. Daarom richtte ik samen met Niels Prefab Strobouw op”

Niels

“In de beginjaren van het duurzaam bouwen werkte ik met veel verschillende materialen en concepten. Ik bouwde earthships, werkte met kalkhennep, houtskeletbouw en met stro en leem. In 2008 bouwde ik mijn eerste woning met stro. Het is een prettig en duurzaam materiaal om mee te werken. En elk jaar kan de boer het opnieuw oogsten! Daarom ben ik als timmerman en stucadoor verder gegaan in de stro- en leembouw. Maar het bouwen met duurzame materialen bleef toch iets voor mensen met twee rechter handen en sterke principes. Om duurzaam bouwen voor iedereen bereikbaar te maken wilde ik een simpel prefab systeem ontwerpen. Mijn ervaring in de duurzame bouw kon ik goed gebruiken hiervoor. Waar ik blij van word? Als een aannemer na de bouw laat weten dat alles tot op de millimeter paste!”

Projecten

Woning met rond dak
 Beilen

Woning met rond dak

Lees het hele bericht
 
Woning
 Soesterberg

Woning

Lees het hele bericht
 
Bekijk alle projecten

Klanten vertellen

Prefab Strobouw heeft ons eigen stro gebruikt voor de bouw van onze nieuwe boerderij

- Boer Gertjan, Oostwold

Bekijk het project Lees het verhaal