Over ons

“Iedereen moet in een woning kunnen wonen die bijdraagt aan je eigen gezondheid en de wereld om je heen.”

Niels en Kristian willen met Prefab Strobouw natuurlijk, duurzaam en gezond bouwen mogelijk maken voor iedereen. Tot voor kort bleef het bouwen met stro nog beperkt tot de particulier met twee rechter handen en een hoop ambitie. Daarom ontwikkelden Niels en Kristian stropanelen die prefab in de timmerfabriek te maken zijn. Hiermee komt strobouw binnen het bereik van iedereen.

Een woning waar je trots op bent.

De oprichters van Prefab Strobouw vormen een goed koppel. Niels Kloppenburg is de technicus en timmerman en werkt sinds 2006 als timmerman en stucadoor in de duurzame bouw. Kristian Maters is de regelneef. Met zijn ervaring als projectleider en verandermanager zorgt hij voor een soepel proces. Samen ontwikkelden zij de stropanelen van Prefab Strobouw waarin zij de praktische kennis van de bouw combineren met kwalitatief goede en gecertificeerde materialen. De stropanelen zijn zo gemaakt dat architecten en aannemers er makkelijk mee kunnen ontwerpen en bouwen.

Niels en Kristian richtte in 2017 Prefab Strobouw op. De timmerfabriek staat in Zuidbroek in de provincie Groningen. Het stro voor de panelen komt van een boer op steenworp afstand. Niels en Kristian gebruiken alleen natuurlijke en duurzame materialen. Dat is niet alleen prettig voor toekomstige bewoners maar ook voor hun eigen gezondheid. Bij het werken met deze materialen komen geen chemische stoffen vrij.

De complete buitenschil

In 2017 begon Prefab Strobouw met de productie van gevels. Maar vaak vormen de gevels minder dan 50% van het totale oppervlakte van de buitenschil van de woning. Daarom breidde zij hun assortiment uit met stropanelen voor daken en de beganegrondvloer. Giesen Architecten ontwikkelde op basis hiervan een aantal modelwoningen. Prefab Strobouw biedt nu een oplossing voor de complete buitenschil van de woning.