Projecten

Woning in Lent

Deze woning in Lent bouwden we met onze nieuwe houtskeletbouwgevels. Natuurlijk met stro als isolatiemateriaal, net zo damp-open als de elementen met stucwerk en volledig biobased. Het ontwerp komt van StroApp. De aannemer is Kroon Aannemersbedrijf.

Stompwijk – Kaasopslag, winkel en woning

Mensen hebben een goed klimaat nodig. Kazen ook. Met een gevel van Prefab Strobouw hebben de kazen van Kaasboerderij De Vierhuizen een goed binnenklimaat: stabiele temperatuur en luchtvochtigheid. De bouw van dit pand past helemaal bij de duurzame doelstelling van het bedrijf.

BuildinG – Innovatiegevel

Dit stukje gevel staat in BuildinG, het nieuwe innovatiecentrum voor bouw & infra (www.building.nl). Samen met zeven andere innovatieve oplossingen is onze innovatieve gevel hier te bewonderen. De linkerkant van de gevel werkten we af met stucwerk. Het middelste gedeelte is zoals de elementen uit de fabriek komen. Rechts zijn de elementen te zien zonder afwerking en met open stro.

Woning in Steensel

De buitengevel van deze woning in Steensel is gebouwd met Prefab Strobouw Gevelelementen. De opdrachtgever koos voor een strakke architectuur en afwerking. De woning is ontworpen door Architecten en|en. De aannemer is Haegens Aannemersbedrijf.

Woning in Grolloo

Deze 100 jaar oude Drentse boerderij is zodanig gerenoveerd dat hij weer 100 jaar mee kan. De Prefab Strobouw gevelelementen zijn als voorzetwanden geplaatst. Het pand is opgedeeld in twee woningen met elk hun geheel eigen stijl. De afwerking bepaalt het uiterlijk van de Prefab Strobouw gevelelementen.

Woning 1

Woning 2